Digitale nieuwsbrief of online magazine

door

Digitale nieuwsbrief of online magazine

door

Een digitale nieuwsbrief of online magazine is een ideale manier om je personeel of klanten op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen je organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat de productie van een digitale nieuwsbrief je weinig geld en tijd kost? En welk systeem moet je kiezen als je wilt dat de publicatie er goed uitziet op alle apparaten? Mailchimp of ISSUU wellicht.

Allereerst twee voorbeelden die gemaakt zijn met behulp van Mailchimp:

Rich content
Mijn advies: zorg voor een degelijke magazine-feeling en maak gebruik van de mogelijkheden binnen ISSUU om te linken naar externe bronnen als je website (traffic!), YouTube-filmpjes en PowerPoint-presentaties. Zo krijgen lezers van je online magazine een veel rijkere ervaring dan als ze een printversie zouden lezen. Om je doelgroep te attenderen op een nieuwe publicatie kun je mensen een link mailen. Daarnaast kun je het online magazine op je website zetten en de link ernaartoe via sociale media als Facebook en LinkedIn delen.

Voor Interstream Barging heb ik een online magazine met behulp van ISSUU ontwikkeld:

Kosten besparen met digitale nieuwsbrieven

Bij digitale nieuwsbrieven en online magazines hoef je geen drukkosten en portokosten te betalen. Maar ook de productiekosten kunnen dalen als je systemen als Mailchimp en ISSUU gebruikt. Besparingen van maar liefst 50% ten opzichte van een papieren publicatie zijn haalbaar als je de publicatie slim inricht. Dat is mijn ervaring!

Nieuwsbrief laten maken door een pro

Overweeg je om een digitale nieuwsbrief of online magazine voor je bedrijf te laten maken, dan wil ik je daarbij graag helpen. Bij voorkeur verzorg ik de gehele productie van A tot Z, maar je kunt er ook voor kiezen om een of enkele onderdelen van de productie bij mij neer te leggen. Zo zijn er klanten die de teksten zelf aanleveren. Ik redigeer de teksten en verzorg vervolgens het ontwerp en de verzending. Andere klanten schakelen me juist enkel in voor het schrijven van de teksten.

Wat ik voor je kan doen?

  • mogelijkheden en kosten in kaart brengen
  • basisontwerp maken
  • teksten schrijven of redigeren
  • opmaak en verzending verzorgen
  • productie van A tot Z regelen

Je nieuwsbrief laten maken door een professional geeft je de zekerheid dat de productie vlekkeloos verloopt, dat de online publicatie geen storende fouten bevat, en dat er het maximale uit het klantcontact gehaald wordt. Vraag een offerte aan.

>> Mail me of bel 076-549 38 24 voor meer informatie.

Direct Contact

Wil je weten wat ik voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van copywriting?

Vraag een gesprek aan of bel
076 549 38 24.


Nicolai Frijters
Tekstschrijver

Over mij

Tekstschrijver. Dat ben ik. Specialist in zakelijke teksten. Helder geformuleerd, met een prettige toon en een maximum aan rendement! Teksten voor websites, brochures, personeelsbladen, relatiemagazines en andere zakelijke communicatie.