Feedbackkaarten: hoe maak en gebruik je ze?

door

Feedbackkaarten: hoe maak en gebruik je ze?

door

Gemeente Woensdrecht zocht iets dat gemakkelijk toepasbaar is, duurzaam en frequent het begrip en samenwerking tussen medewerkers onderling effectief zou vergroten. In nauwe samenwerking hebben we een set feedbackkaarten ontwikkeld. Een aantal stevige hardkunststof kaarten die regelmatig worden ingezet bij vergaderingen.

Mogelijke bespreekpunten

Zaken als ‘Negativiteit’ en ‘Klantvriendelijkheid’ bijvoorbeeld worden door middel van concrete vraagstellingen onder de aandacht gebracht. Maar ook de vraag ‘Hoe toegankelijk ben je?’ komt aan bod. Het punt is dat je dit soort zaken niet gemakkelijk op de agenda zet. Het blijft toch in bedrijfsculturen vaak onbesproken. Terwijl juist daar veel winst blijkt te behalen, zo leert de ervaring.

Voorbeeldje

Meeting begint, iedereen zit op z’n plek en voor aanvang van het eerste agendapunt, wordt er een kaart uit de stapel gehaald. Bespreek het thema samen en verwonder je over wat er gebeurt. Op een speelse manier komen thema’s op tafel in plaats van eronder. Dit zorgt voor een grotere openheid, hetgeen de bedrijfscultuur zeker ten goede komt. Want zeg nou zelf; in een prettig werkklimaat werk je toch veel harder? Daar ben je bereid een stap extra te doen als dat nodig is. Daar help je elkaar, zonder teveel hooi op je vork te nemen. Je weet van elkaar wat je beweegt en wat lastig is. Je stemt het werk onderling goed af.

 
 

Feedbackkaarten maken en drukken

Hoe kun je feedbackkaarten gebruiken?

De feedback kaarten hebben natuurlijk allerlei mogelijkheden. Je kunt zoals boven beschreven 5 of 10 minuten eraan besteden voor aanvang van een overleg. Je kunt ook besluiten om dat juist aan het eind te doen. Of een aantal kaarten te nemen en een uitgebreider teamoverleg te plannen. Deze feedbackkaarten zijn waardevol voor je organisatie. Zo simpel en eenvoudig, maar zo effectief. De gemeente Woensdrecht is heel enthousiast en de diverse afdelingen werken er volop mee.

Geef ons feedback

Laat het me even weten als je interesse hebt. Dan kijken we wat voor jouw mensen, branche en bedrijfsstructuur belangrijk is en stemmen we de inhoud van de feedbackkaarten daar op af. De teksten schrijven we dus op maat.

Mail me of bel 076-549 38 24.

Direct Contact

Wil je weten wat ik voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van copywriting?

Vraag een gesprek aan of bel
076 549 38 24.


Nicolai Frijters
Tekstschrijver

Over mij

Tekstschrijver. Dat ben ik. Specialist in zakelijke teksten. Helder geformuleerd, met een prettige toon en een maximum aan rendement! Teksten voor websites, brochures, personeelsbladen, relatiemagazines en andere zakelijke communicatie.