Stuk in Nieuwe Revu

door

Stuk in Nieuwe Revu

door

Af en toe schrijf ik voor tijdschriften. Naast het serieuze werk mag dat ook wel eens lekker luchtig zijn. Onderstaand artikeltje heb ik voor Nieuwe Revu geschreven. Het gaat over kleine grote sterren…

VIJFSTERRENONDERZOEK

Hoe klein zijn grote sterren?

Het zal je maar gebeuren; voor een kusscène moet je op een zeepkist gaan staan omdat je anders een kop kleiner dan je tegenspeelster bent. Tom Cruise kan erover meepraten. Maar hij is niet de enige dwerg in showbizzland. Het is opvallend hoeveel grote sterren klein van postuur zijn. Is dit toeval of is er meer aan de hand? Volgens Stephen S. Hall, schrijver van het boek Size Matters, is de oorzaak in de jeugd te zoeken, waarin de geringe lengte gecompenseerd moet worden om niet het lulletje of lullinnetje van de klas te worden. Hall, zelf slechts 168 streepjes op de lat, meldt: “Als je als kind kleiner dan leeftijdsgenoten bent, ben je gedwongen om bepaalde sociale vaardigheden vroeg te beheersen, denk aan verbale kwaliteiten, humor en zelfreflectie. Deze kwaliteiten komen goed van pas als je het in de showbizz wilt maken.” Hierbij onze top vijf van grote kleine sterren.

Journalist revu

1 Lil’ Kim (1.46 m): Lil’ (afkorting van little) Kim ontleent haar artiestennaam aan haar lengte.
2 Shakira (1.56 m): Laat het publiek naar haar navel staren, zodat lengte onbelangrijk wordt.
3 Prince (1.57 m): De Minneapolis Midget heeft een oplossing: laarzen met enorme hakken.
4 Bono (1.69 m) Door Oasis-gitarist Noel Gallagher liefkozend de Ierse kabouter genoemd.
5 Tom Cruise (1.72 m): Hield Nicole Kidman tijdens hun huwelijk van de hoge hakken af.

>> Lees meer over de schrijver van dit artikel

Direct Contact

Wil je weten wat ik voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van copywriting?

Vraag een gesprek aan of bel
076 549 38 24.


Nicolai Frijters
Tekstschrijver

Over mij

Tekstschrijver. Dat ben ik. Specialist in zakelijke teksten. Helder geformuleerd, met een prettige toon en een maximum aan rendement! Teksten voor websites, brochures, personeelsbladen, relatiemagazines en andere zakelijke communicatie.