Webteksten door SEO-tekstschrijver

Wil je een webtekst die waarde biedt en tegelijk wervend is? En een site die goed gevonden wordt (SEO)? Ik help je graag succesvol te worden op internet.

Als je een website bezoekt, kijk je in een razend tempo of je de gezochte informatie kunt vinden. Scannen, heet dat. Ik maak webpagina’s goed scanbaar zodat bezoekers snel vinden wat ze zoeken.

Waar moet een webtekst aan voldoen?

Allereerst moet de tekst op je site inhoudelijk sterk en prettig leesbaar zijn. Ik schrijf webteksten die goed geordend zijn met duidelijke tussenkopjes. Ik kom snel ter zake en zet dus de belangrijkste informatie vooraan. De stijl die ik hanteer is levendig en actiegericht. Waar mogelijk plaats ik een opsommingslijstje (is Google dol op). Maar bovenal moet de tekst waarde bieden voor degenen die je website bezoeken.

SEO-regels om beter vindbaar te worden

Daarnaast maak ik je site beter vindbaar in de zoekmachines (SEO). Immers, wil je hogerop in Google komen, dan zal je site goed indexeerbaar moeten zijn. Dat betekent dat je per webpagina moet gaan optimaliseren. Google wil weten waar je website over gaat en wat de specifieke onderwerpen van de individuele pagina’s zijn. Je kunt Google dit leren door relevante zoekwoorden op te nemen op de juiste plekken op je website. Het verbaast me dat heel veel websites dit nog steeds verzuimen te doen. Een gemiste kans! Voor mijn klanten zorg ik dat relevante zoekwoorden opgenomen worden in:

  • de webtekst zelf
  • de titel van de pagina
  • de omschrijving van de pagina (metadescriptie)
  • headings (hoofdkop en subkoppen)
  • afbeeldingen (bestandsnaam, titel en alt-tag)
  • interne links naar de pagina

De sociale factor van zoekmachine-optimalisatie

Wat is verder van invloed op je ranking in zoekmachines? Het werkt in je voordeel als relevante websites (en bij voorkeur sites met autoriteit) naar jouw site linken. Bovendien zijn sociale media belangrijk: hoe vaak wordt je site geliked op Facebook, hoe vaak wordt er over je getweet en hoe populair ben je op Instagram? Het zijn allemaal indicatoren voor Google om de waarde van je content te bepalen.

Vraag een offerte aan

Ik heb websiteteksten geschreven of herschreven voor Stomerij.nl, HRD Center, Production World, HOUTd, Scheurkalenders.com, Brouwers Assurantiën, Ice Interim, Artsenraad, Lips Plus, XXact, Knook Landrover, Worldpack, Totaal Textielservice, Adeto, Kiekeboe, NuNatuurlijk, Interstream Barging en heel veel meer. Graag ga ik ook voor jou aan de slag. Vraag een offerte aan.

>> Mail me of bel 076-549 38 24

 
Printscreen van website met SEO webtekst die scoort

Direct Contact

Wil je weten wat ik voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van copywriting?

Vraag een gesprek aan of bel
076 549 38 24.


Nicolai Frijters
Tekstschrijver

Over mij

Tekstschrijver. Dat ben ik. Specialist in zakelijke teksten. Helder geformuleerd, met een prettige toon en een maximum aan rendement! Teksten voor websites, brochures, personeelsbladen, relatiemagazines en andere zakelijke communicatie.